Eriks Blog om Estoniakatastrofen

Personligt vittnesbörd om Estoniakatastrofen och information om krishantering

15 år sedan Estoniakatastrofen inträffade

2 kommentarer

Tears in heaven Eric Clapton på youtube

Det har i dagarna gått 15 år sedan Estoniakatastrofen inträffade.Tiden har gått fort och det är väl det. Första åren efter olyckan var inte roliga.Det var mycket jobb med att bearbeta traumat som var en livsnödvändighet för att såren skulle läkas.Jag fick fantastiskt bra hjälp med samtalsterapi och även medicinsk behandling mot mardrömmar och panikattacker. Jag drabbades av posttraumatisk stress som är vanligt efter ett stort trauma.

När man var inne i det hela tänkte jag att det här kommer jag aldrig igenom men .det gjorde jag!! Detta har lärt mig ganska mycket om livet och man mognar som människa.Det är en positiv bieffekt av en sådan upplevelse. Men det är tråkigt att man måste få igenom en sån smärta för att få en lektion om livet. Nu när det gått så många år så värdesätter man det lilla och njuter av varje stund  för  man vet att det värsta kan inträffa och det kan komma fortare än man annat.

När livet livet leker och allting flyter på  så tänker man inte på det sättet och man gnäller för småsaker. I dag har man en annan syn på livet för man har fått en andra chans! Det gäller att ta vara på den! Fånga dagen!

Annonser

Författare: Erik Gemheden

Jag är en man som är 45 år. Är smålänning och bor i Vätterbygden

2 thoughts on “15 år sedan Estoniakatastrofen inträffade

  1. Otäckt det låter när man lyssnar o man tänker sig in.

    • Ja det är ingen rolig historia det här.Det är inte konstigt att man mådde som man gjorde åren direkt efter olyckan.Jag tror att folk behöver höra sådant här ibland för att vakna till lite och tänka efter och att få höra att det går komma tillkaka efter en svår upplevelse och hur man kan komma tillbaka Jag kommer snart lägga in fler delar av denna berättelsen inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s